søndag den 13. november 2011

Toblerone/skildpadde/dumle creme

Både toblerone-, skildpadde-, og dumlecreme er noget jeg har fundet ud af der hitter - de alle sammen er ca. ens at lave, derfor ligger de under samme fane.

Tobleronecreme:

200 gram toblerone
5 dl piskefløde

Skildpaddecreme:

8 store skildpadder
5 dl piskefløde

Dumlecreme:

200 gram dumlekarameller
5 dl fløde

For alle 3 gælder der følgende:
  • Chokolade og fløde kommes i en gryde
  • Varmes op til kogepunktet indtil chokoladen er smeltet
  • Hældes i en skål og sættes på bordet til det er afkølet
  • Husholdningsfilm kommes over, her er det VIGTIGT at filmen ligger helt ned til overfladen af cremen for at undgå kondens
  • Skålen sættes på køl natten over, eller mindst 8 timer
  • Herefter piskes det stift med elpiskeren - pas på med at piske for meget da det kan blive grynet (Ved ikke hvornår man har gjort det for meget, har aldrig selv oplevet det - men hører om tilfælde hvor det sker :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar