søndag den 13. november 2011

Jordbærmousse

En jordbærmousse er god at bruge som fyld, den kan bruges i næsten alle kager - især i vaniljekage og chokoladekage er den super :)

450 gram jordbær
150 gram sukker
5 dl piskefløde
6 blade husblas

  • Husblassen ligges i blød i koldt vand
  • Jordbær gives et opkog og blendes med sukker
  • Husblassen smeltes i vandbad eller mikroovn sammen med en lille smule af jordbær/sukker blandingen
  • Husblassen hældes i en tynd stråle ned i jordbærmassen, imens der røres godt i det
  • Fløden piskes stiv
  • Når jordbærmassen er helt kølet af blandes det med flødeskummet
Man kan vælge at sætte moussen på køl i nogle timer så den bliver mere fast, man kan også bruge det næsten med det samme og så lade kagen stå på køl med det, gerne natten over, så det får lov at sætte sig. Har prøvet begge dele med gode resultater

Ingen kommentarer:

Send en kommentar